Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Bilkredit - fakta och tips

Möjligheterna till bilkrediter är talrika. I stort sett alla kreditinstitut erbjuder någon form av billån – däribland bilförsäljarna själva.

Du som ska köpa bil kan i regel välja och vraka bland olika bilkrediter. Ju bättre du skött dina privata finanser, desto fler är möjligheterna till förmånliga billån. Du som står i begrepp att köpa bil av en privatperson är i regel hänvisad till någon av storbankernas bilkrediter. Om du däremot köper en ny eller begagnad bil hos en en bilhandlare eller återförsäljare av nya bilar, erbjuder bilfirman ofta avbetalningsmöjligheter som är mera förmånliga än storbankernas billån.

Räntefria bilkrediter – kolla upp de exakta villkoren

Den som lockas av att köpa en bil på kredit – i tron att bilen kan köpas helt räntefritt – bör för säkerhet skull kolla upp de exakta villkoren för billånet. Tillkommer t.ex. uppläggningsavgifter som kan liknas vid dolda räntekostnader? Ibland händer det att bilfirmor verkligen erbjuder räntefria billån – men till saken hör att många bilkrediter, som utges vara räntefria, i verkligheten inte är det.

Köp bil med räntefri kredit – trots att du är likvid

Med tanke på inflationen kan det rent av löna sig att ta ett helt räntefritt billån, trots att du egentligen har möjlighet att betala bilen kontant. Tänk dock på att många bilhandlare bara prutar på nybilspriser – och bjuder på olika utrustningspaket – till dem som kan betala kontant. Du som väljer att finansiera ditt bilköp genom ett billån har i regel inte samma förhandlingsmöjligheter. Men allt är relativt – din skicklighet och förhandlingsvana är i de flesta fall helt avgörande.

Reklamlänkar