Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit student - fakta och tips

I Sverige är det ovanligt att banker beviljar studentkrediter – detta med anledning av att svenska studenter har rätt till statliga studiemedel.

I Sverige är det ganska ovanligt att banker erbjuder särskilda krediter för studenter – detta med anledning av att CSN (Centrala Studiestödsnämnden) i princip har monopol på studielånen. I andra länder – där studentkrediter inte subvetioneras av staten – är det betydligt vanligare att man som student tar kredit hos en storbank.

Studentkredit med villkor från CSN

Studentkrediterna är egentligen att betrakta som krediter utan säkerhet, eftersom det enda kravet för att man ska bli beviljad studielån är att man är inskriven hos en av CSN godkänd utbildningsanordnare. För att man ska fortsätta få studielån till subentionerad ränta krävs att man fullgör 75% av sina studier i förhållande till den studietak man beviljats studiemedel för.

Taktiskt ta kredit som student

Som student kan det ofta löna sig att låna pengar från CSN, trots att man faktiskt kan klara sig utan studielån. Den som har grundläggade kunskaper om aktiefonder kan vinna stort på att placera sina pengar på börsen. Eller till och med genom att spara pengarna på högräntekonto. Pengarna kan sedan – efter studiernas upphörande – användas som kontantinsats till bostad eller annan investering.

Reklamlänkar