Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Småkrediter - fakta och tips

Småkrediter är i regel olönsamma om de inte återbetalas inom utsatt tid. Exempel på småkrediter är SMS-lån och onlinekrediter.

Somliga människor har en benägenhet att dra på sig dyra småkrediter, som på sikt leder till ekonomisk undergång. Exempel på småkrediter är bland annat följande:

  • Skulder på övertrasserade kreditkort.
  • Obetalda smskrediter.
  • Ofördelaktiga privatlån utan säkerhet, exempelvis lån till resor och nöjen.
  • Avbetalningar på vitvaror och elektronikprodukter.
  • Telefonabonnemang.
  • Bensinabonnemang på Statoilkort mm.

De allra flesta glömmer att även telefonabonnemang är en typ av kredit eftersom tjänsten används innan den betalas. Till skillnad från övriga krediter är emellertid inte telefonabonnemang belagda med räntor – räntekostnaderna kommer först om räkningarna betalas för sent. Den som har svårt att kontrollera sina pengar bör vidare undvika att handla med kreditkort, som faktureras en gång i månaden. Då är det bättre att satsa på ett vanligt bankkort utan övertrasseringsmöjligheter.

Slå ihop små krediter

Du som amorterar på många små krediter bör överväga att slå ihop dem till ett stort lån. För att få denna typ av lån bör du i regel inte ha betalningsanmärkning. Du bör däremot kunna uppvisa en fast månadsinkomst. Besök en bank för att förhandla om att lösa dina småkrediter. Gör ett seriöst intryck och påvisa din kreditvänlighet genom att förbereda rätt underlag (t.ex. arbetsintyg, bevis på månadssparande, tillgångar mm.).

Reklamlänkar