Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit trots betalningsanmärkning - fakta och tips

En betalningsanmärkning kan – men behöver inte – vara något hinder för att få kredit. Som potentiell låntagare bör du göra ett personligt besök hos banken för att göra ett seriöst intryck.

En betalningsanmärkning behöver inte utgöra något hinder för att en låntagare ska bli beviljad lån. Ungefär häften av alla kreditgivare på marknaden avvisar alla låneansökningar från personer med betalningsanmärkningar i bagaget – detta av principiella skäl. Lika många kreditinstitut är beredda att gå in i en kreditförhandling trots att personen bakom låneansökningen har en prick hos kronofogden. Marknaden för krediter till personer, trots betalningsanmärkning, är således tämligen omfattande.

Kredit med betalningsanmärkning – individuell kreditprövning

I samband med större privatlån och hypotekslån görs alltid en individuell kreditprövning. Du som har en betalningsanmärkning bör trots allt försöka förhandla med din kreditgivare. När du förhandlar bör du lyfta fram:

  • Eventuella tillgångar som kan fungera som säkerhet för lånet.
  • Eventuellt sparkapital och månadssparande. Trots att du konsumerat upp ditt månadssparande är det värdefullt att visa att din ekonomi tillåtit dig att lägga undan en viss summa varje månad.
  • Visa att du har haft en fast månadsinkomst under längre tid genom att förbereda kontoutdrag och arbetsgivarintyg.

Ifall du lyckas ge ett seriöst intryck kan banken mycket väl se mellan fingrarna trots att du dragit på dig en betalningsanmärkning. Störst chanser att få kredit har du med betalningsanmärkning om du gör ett personligt besök hos banken.

Reklamlänkar