Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit 1000 - fakta och tips

Onlinelån och SMS-krediter är det enda alternativet för dig som vill ta ett lån på 1000 kr. I de flesta fall kan du få en mikrokredit – trots att du dragit på dig en betalningsanmärkning.

Krediter i storleksklassen 1000 kr och uppåt beviljas i regel i form av ett SMS-lån – en underkategori bland mikrolånen. Den som är i behov av en kredit på 1000 kr är således hänvisad till olika former av snabbkrediter. Detta med anledning av att kredithanteringen för större banker skulle bli alltför omfattande för belopp i denna storleksklass. Du som tar en kredit på 1000 kr bör i förväg undersöka följande:

  • Återbetalningstid för krediten. Snabbkrediter har vanligtvis en återbetalningsid på 20 till 90 dagar beroende på lånat belopp.
  • Kostnaderna för lånet. De flesta snabblån på 1000 kr är förbundna med en uppläggningsavgift, som vanligtvis motsvarar ca 25 procent av beloppet. Du som blir sen med återbetalningen kan räkna med att straffavgifter tillkommer.
  • Se till att kreditgivaren är tydlig med vilka kostnader som tillkommer utöver amorteringen. På smskredit.se, Folkia och Kredit365 är uppläggningsavgiften till och med omräknad till nominell och effektiv ränta – en bra överblick för kunden.

Kredit på 1000 trots betalningsanmärkning

Bluestep och Kredit 365 är kända för att bevilja krediter till personer med betalningsanmärkningar. Tänk dock på att du inte slipper kreditprövningen – med andra ord måste du i övrigt ha en sund privatekonomi för att slippa bli nekad kredit.

Reklamlänkar