Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Snabba krediter - fakta och tips

Snabba krediter är traditionellt mikrokrediter på några tusenlappar. Dessa krediter utbetalas – efter en obligatorisk kreditprövning – inom en kvart. Även på helger.

SMS-krediter och onlinekrediter är snabba krediter som beviljas inom några minuter, förutsatt att du som låntagare klarar den obligatoriska kreditprövningen. De allra snabbaste krediterna är s.k. mikrokrediter. Denna typ av krediter avser små belopp – i regel alltifrån 500 till 4000 kr – som ska återbetalas inom en månad. En typisk sanbbkredit är officiellt räntefri – men å andra sidan avgiftsbelagd. Krediten ska amorteras tillsammans med en fast avgift – oftast motsvarande en fjärdedel av kreditbeloppet – inom 30 dagar. Om den fasta avgiften omräknas till effektiv ränta blir räntan skyhög – därför väljer banker att dölja räntan hos en snabb kredit genom att kalla den för uppläggningsavgift.

Snabba krediter trots betalningsanmärkning

Hos många kreditisntitut innebär en betalningsanmärkning tvärstopp för krediter, även då det rör sig om mindre belopp. I de fall kreditinstitut beviljar krediter trots betalningsanmärkning blir räntan högre än vanligt – detta med anledning av att en betalningsanmärkning reducerar din kreditvänlighet.

Säkerhet kan uppväga betalningsanmärkning

I de fall du har en betalningsanmärkning i bagaget kan en säkerhet i form av fastighet, tomtmark eller bil uppväga betalningsanmärkningen hos t.ex. Bluestep. Du som varken har tillräcklig inkomst eller säkerhet – och dessutom sitter inne med en betalningsanmärkning – kan till och med ha svårigheter med att få mikrolån. Tänk också på att många kreditinstitut kräver att du är svensk medborgare.

Reklamlänkar