Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

SMS kredit - fakta och tips

Smskrediter är oftast krediter på småbelopp som beviljas direkt. Samtliga smslån saknar säkerhet, vilket leder till att smskrediter är förhållandevis dyra lån.

En smskredit är en form av mikrokredit som vanligtvis beviljas inom femton minuter. De flesta kreditgivare ställer dock vissa basala villkor för mikrokrediter som beviljas via mobiltelefon. Följande allmänna villkor gäller vanligen för mikrokrediter:

  • Du måste vara svensk medborgare.
  • Din årsinkomst får inte understiga ett visst belopp, vanligtvis 120 000 kr.
  • Du får inte ha betalningsanmärkning eller skulder hos kronofogden sedan tidigare.
  • Du måste vara över 18 år gammal.

Smskredit – lånebelopp

Smskrediter är mikrokrediter – lånebeloppet överskrider sällan 5000 kr. En del generösa kreditgivare beviljar mikrokrediter upp till 10 000 kr inom 15 minuter. Då brukar återbetalningstiden i regel vara något längre – ca 90 dagar. Tänk dock på att varje smskredit påförs en uppläggningsavgift på ca en fjärdedel av det lånade beloppet. En smskredit på 4000 kr bör således inte kosta mer än 500 kr, medan kostnaden för en smskredit på 10 000 aldrig bör överskrida 2500 kr. Var noga med att jämföra villkoren hos olika kreditgivare.

Svårt förhandla om ränta på smskredit

Eftersom kreditprövning och utbetalning av smskrediter i regel sker automatiskt , är det omöjligt att förhandla ner avgiften (den dolda räntan) på en smskredit. Du som vill ränteförhandla bör istället ta ett privatlån på motsvarande summa – bäst förhandlingsmöjligheter har du som ansöker om lån genom ett personligt möte.

Reklamlänkar