Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit 5000 - fakta och tips

Krediter på 5000 kan antingen beviljas i form av mikrolån, eller som ett privatlån. Att få ett privatlån på 5000 kr är dock svårt – få banker orkar och vill hantera blancolån av denna storlek.

De flesta krediter på 5000 kr beviljas i form av mikrolån med en återbetalningstid på 30 dagar. De konsumenter som väljer att ta mikrokrediter på 5000 hör i regel till någon av följande tre kategorier:

  • Barnfamiljer som gått igenom en kärv månad och har en hårt utsatt ekonomi pga utgifter som julklappar eller semesterresor.
  • Personer med svag privatekonomi, som använder lånebeloppet för att finansiera andra krediter.
  • Ungdomar runt 18 år som tar SMS-lån för att finansiera shopping och nöjen.

Krediter på 5000 kr – kort återbetalningstid

Du som tar en mikrokredit på 5000 kr har i regel en återbetalningstid som sällan överskrider 30 dagar. Många låntagare, med ansträngd privatekonomi, klarar inte att betala tillbaka beloppet inom utsatt tid, vilket leder till att lagstadgade straffavgifter påförs lånebeloppet. Dessa kan mycket väl vara högre än det lånade beloppet. Tänk på att straffavgifterna påförs direkt – du kan inte kosta på dig att vänta på en betalningspåminnelse i tron att du slipper avgifter. Somliga kreditgivare erbjuder däremot 90 dagars återbetalningstid – men då blir kostnaden för lånet naturligtvis högre.

Reklamlänkar