Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kreditkort trots betalningsanmärkning - fakta och tips

Du som har en betalningsanmärkning i bagaget kan få problem med att skaffa kreditkort. Att få ett vanligt bankkort är emellertid aldrig något problem.

Kreditkort – t.ex. Mastercard eller Visa Gold – beviljas i regel inte till personer med betalningsanmärkning. Att skaffa kreditkort trots betalningsanmärkning kan dock vara möjligt, förutsatt att du gör ett gott intryck hos kreditgivaren. Du som kan påvisa att din privatekonomi är tillräckligt god – och kan ge en tillfredsställande förklaring till varför betalningsanmärkningen uppkom – kan beviljas kreditkort.

Midre kortkredit till dig med betalningsanmärkning

Du som har en betalningsanmärkning kan riskera att få avslag på ansökningar om kreditkort med större kreditbelopp. Att få ett kreditkort med en kortkredit på 5000 kr är således lättare än att få ett kreditkort med övertrasseringsmöjligheter på 60 000 kr. Ansök således om ett mindre kreditbelopp för att öka dina chanser att bli beviljad ett kreditkort.

Inkassokrav inget hinder för kortkredit

En betalningsanmärkning är synonymt med en prick i kronofogdemyndighetens register. Du som har fått ett inkassokrav har däremot inga problem att få en kortkredit. Se dock till att inkassokravet betalas omedelbart. Efter andra påminnelsen går inkassokravet vidare till kronofogdemyndigheten och omvandlas därmed till en betalningsanmärkning.

Reklamlänkar