Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit 3000 - fakta och tips

Mikrokrediter och sabblån är den vanligaste formen av krediter på 3000 kr. Hos många kreditgivare är 3000 kr den övre gränsen för SMS-krediter.

Det vanligaste sättet att ta en kredit på 3000 kr är krediter i form av onlinelån eller mikrolån. Ett fåtal storbanker erbjuder även 3000 kr som rena konsumtionskrediter utan säkerhet. Du som ansöker om en kredit på 3000 kr via SMS, bör se till att kreditgivaren tar ut ränta istället för en fast uppläggningsavgift. Räntor är nämligen avdragsgilla i inkomstdelkarationen, vilket uppläggningsavgifter inte är. Den totala räntan för krediter på 3000 kr uppgår vanligtvis till ca 600 kr. Du som begär avdrag på denna summa får således tillbaka 200 kr i samband med skatteåterbäringen.

Karakteristika för krediter på 3000 kr

För krediter på 3000 kr – i likhet med andra snabbkrediter – gäller vanligtvis följande:

  • Krediten ska återbetalas tillsammans med ränta/uppläggningsavgift inom 30 dagar.
  • De flesta snabbkrediter på 3000 kr beviljas inom 10 minuter. Utbetalningen sker vanligtvis samma bankdag, alternativt nästkommande bankdag om krediten beviljas under helgen.
  • Ta aldrig snabbkrediter på 3000 kr som kostar mer än en fjärdedel av den lånade summan.

De flesta som väljer att ta en kredit på 3000 kr är hushåll som genomgått en kostsam månad och måste klara sig till nästa lön. Som låntagare bör man emellertid budgetera sin ekonomi så att man slipper ta en ny snabbkredit nästa månad.

Reklamlänkar