Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit 7000 - fakta och tips

Kombinera två mindre mikrolån eller ta ett privatlån på 7000 hos t.ex. Wasa kredit. Hos traditionella banker är minimisumman för privatlån vanligtvis 10 000 kr.

Du som behöver låna 7000 kr kan ta kredit i form av ett privatlån. Just 7000 kr är t.ex. minimibeloppet för privatlån hos Wasa kredit, medan de traditionella bankernas minsta privatlån vanligtvis är 10 000 kr. Du som vill låna 7000 i form av ett och samma lån, från en och samma kreditgivare, har således ganska få valmöjligheter.

Kombinera två mikrolån

Det enklaste, snabbaste – men knappast billigaste – sättet att låna 7000 kr är att ta två olika mikrolån, t.ex. 3000 och 4000 kr. Låneansökningen kan ske antingen på nätet eller via SMS. Nackdelen med två mikrokrediter är emellertid att båda måste återbetalas inom 30 dagar, vilket är svårt om mikrokrediternas sammanlagda belopp är så stort som 7000 kr. Att ta ett privatlån på 10 000 kr, med längre återbetalningstid, hos en storbank är således ett bättre alternativ – då riskerar du inte att drabbas av en betalningsanmärkning.

Kredit på 7000 trots betalningsanmärkning

Du som har en betalningsanmärkning hos kronofogdemyndigheten har större chans att få ett mikrolån än ett privatlån. I samband med privatlån, med lång amorteringstid, kräver de flesta kreditgivare att du är helt fri från betalningsanmärkningar.

Reklamlänkar