Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Onlinekredit - fakta och tips

Onlinekrediter avser egentligen alla krediter som handläggs över internet. De flesta föknippar dock onlinekrediter med mindre privatlån som beviljas snabbt på nätet.

Onlinekrediter är de lån som behandlas, och utbetalas, enbart utifrån ansökningar som lämnats in via ansökninsformulär online. I anslutning till onlinekrediten görs en obligatorisk kreditprövning, som vanligtvis tar en eller två arbetsdagar. En typisk onlinekredit förutsätter inget fysiskt möte mellan kreditgivare och låntagare. All kommunikation sker således skriftligen över nätet.

Snabba onlinekrediter

Onlinekrediter beviljas i regel utan säkerhet – således är räntan på onlinekrediter högre än på hypotekslån – eller bottenlån – som lån med säkerhet också kallas. Eftersom man numera kan ansöka om alla typer krediter online, är det egentligen missvisande att sammanlikna privatlån och onlinekrediter. Det är idag fullt möjligt att ansöka om ett bostadslån i miljonklassen på nätet. Ansökan, bearbetning, returnering av skuldebrev och utbetlning av miljonbelopp kan ske helt utan fysiska möten mellan människor.

Onlinekrediter – fördelar och nackdelar

Den främsta fördelen med att ansöka om krediter online är att handläggningstiden är snabb och utbetalningen sker mycket smidigt. En påtaglig nackdel med onlinekrediter är emellertid att möjligeterna till ränteförhandlingar delvis går förlorad – att förhandla över nätet är sällan lika framgångsrikt som att förhandla i samband med ett fysiskt möte. Således är det praxis att inte ansöka om större bostadskrediter online – trots att det är fullt möjligt.

Reklamlänkar