Krediter

Upptäck nyttiga tips och råd om krediter

Kredit 500 - fakta och tips

Krediter på 500 kr beviljas i regel via SMS och ansökningsformulär på nätet. Tänk dock på att kreditgivare som Lendo och Freedom Finance kan distribuera din kreditförfrågan vidare till ett centralt register.

De flesta kreditgivare, som erbjuder mikrolån, har vanligtvis 1000 kr som minimisumma. Dock finns det ett tiotal aktörer på kreditmarknaden som är villiga att bevilja krediter på 500 kr, däribland femhundring.nu. En kredit på 500 kr beviljas antingen via SMS eller genom ett ansökningsformulär online. En låneansökan på 500 kr efterföljs alltid av en obligatorisk kreditprövning. I samband med småkrediter omfattar kreditprövningen enbart dubbelkoll mot skattemyndighetens inkomstregister och kronofogdemyndighetens belastningsregister för betalningsanmärkningar.

Kredit 500 kr – trots betalningsanmärkning

Att låna 500 kr, trots betalningsanmärkning, är inte möjligt hos någon av de etablerade kreditgivarna. Däremot erbjuder Kredit365 och Bluestep småkrediter, med 1000 kr som minsta summa, till personer med betalningsanmärkning – förutsatt att låntagarnas privatekonomi i övrigt är god. Kostnaden för en lånad tusenlapp är vanligtvis ca 250 kr och återbetalningstiden är 30 dagar. Hos femhundring.nu är kostaden för en lånad 500-lapp enbart 50 kr – förutsatt att du återbetalar beloppet inom 20 dagar.

Även en kreditförfrågan på 500 kr distribueras vidare

Kreditgivare hemlighåller inte sina kunders kreditförfrågningar, utan lagrar dem i ett cenralt kreditregister som delas mellan olika kredigivare. Du som har många kreditförfrågningar i detta register kan få svårigheter att få större lån – bland annat bostadskrediter. Tänk på att även en kreditförfrågan på 500 kr medför en prick i registret. Fråga dig därför en extra gång om det verkligen är värt att låna en 500-lapp.

Reklamlänkar